Scroll down en bekijk alle reviews

De Inkbird ISC-007BW temperatuurmeter

De afgelopen periode heb ik de Inkbird ISC-007BW temperatuurmeter mogen testen. Deze stond al geruime tijd op mijn verlanglijstje. De zeer complete set is verpakt in een handige draagtas/draagkoffer alwaar je alles netjes kan bewaren. Dit is wel echt een pluspunt van Inkbird, alles netjes verpakt en hoog van kwaliteit. Standaard voorzien van diverse hulpmiddelen om hem geschikt te maken voor grote en kleine Kamado BBQ's. 

 

De temperatuurmeter is zowel via Bluetooth als WiFi te verbinden met de PRO app. Met de WiFi verbinding heb je eindeloos bereik en kan je bij lange sessie rustig boodschappen gaan doen en toch monitoren wat er thuis gebeurt. De temperatuurmeter is zeer stabiel en brengt de BBQ naar de juiste temperatuur. Wel even opletten met het openen van de BBQ, dan moet je de temperatuurmeter even op pauze zetten (grote knop indrukken). 

 

Standaard worden er 3 sondes meegeleverd. Een geschikt voor het meten van de roostertemperatuur en twee sondes voor de temperatuur van je gerechten. Let wel op dat er een stopcontact in de buurt is, want je hebt wel stroom nodig om de temperatuurmeter te laten functioneren. 

Conclusie:

Ik concludeer een zeer goede prijs kwaliteit verhouding zoals we van Inkbird gewent zijn. Ik kan niet anders zeggen dat ik zeer enthousiast ben over het gebruik van de ISC-007BW van Inkbird. 

 

Pluspunten:

 • Te verbinden met Bluetooth en Wifi 
 • Duidelijk afleesbaar LED scherm
 • Gebruik van de PRO app
 • Diverse hulpmiddelen om te gebruiken bij verschillende BBQ's
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

 

Minpunten:

 • Niet draadloos

De nieuwe IBBQ-4BW thermometer van Inkbird

Na het testen van diverse Inkbird thermometers is het nu de beurt aan de nieuwe IBBQ-4BW. Een thermometer die zowel via Bluetooth en WiFi is uit te lezen. De thermometer komt binnen in een mooie en degelijke verpakking zoals je van een hoogwaardig product mag verwachten. De lichtgewicht oplaadbare thermometer is voorzien van overzichtelijk LED scherm en is uit te lezen in Celsius en Fahrenheit.

Standaard wordt de thermometer geleverd met de volgende accessoires:

 • 1x Inkbird IBBQ-4BW
 • 4x RVS Probe
 • 2x Roosterclips
 • 1x USB laadkabel

Tevens tref je in de verpakking een Engelstalige handleiding.

Een groot voordeel is dat de thermometer oplaadbaar is en dat je daarmee vele BBQ sessie mee kunt doen. Hierdoor heb je geen verspilling van batterijen. Let wel op dat je een dag van te voren even kijkt hoe vol de Lithium accu is.

Het grootste voordeel van deze thermometer vinden wij toch wel de verbinding met zowel Bluetooth als WiFi. De Bluetooth functie kennen we al van Inkbird, maar waren vooral nieuwsgierig naar de werking van de WiFi functie. Deze geeft een groter bereik dan de bekende en vertrouwde Bluetooth functie. Wel dien je te zorgen voor een stabiele WiFi verbinding in je tuin.

De connectie met WiFi is in een aantal stappen te maken. Lees hiervoor aandachtig de gebruiksaanwijzing en connect de thermometer met WiFi. Handig zijn de verschillende kleuren van de probes, zo hoef je niet het kabeltje te volgen om te zien welk stuk vlees er in connectie 1, 2, 3 of 4 verbonden is. Even boodschappen doen als je bezig bent met een langere low en slow sessie is dus geen probleem, zelfs in de supermarkt wordt je op de hoogte gehouden van de thuis situatie. 

De twee meegeleverde roosterclips zijn handig om je probe in te steken. Op deze manier kan je makkelijk de temperatuur net boven het rooster meten. Dit wijkt altijd af van de ketel temperatuur die de thermometer in de deksel aangeeft.

Conclusie:

Een zeer goede prijs kwaliteit verhouding zoals we van Inkbird mogen verwachten. Tot nu toe wel de beste thermometer die ik heb mogen testen. Duidelijk afleesbaar, compleet en oplaadbaar.

 

Pluspunten:

 • Te verbinden met Bluetooth en Wifi 
 • Duidelijk afleesbaar LED scherm
 • Duidelijk afleesbare app
 • Voorzien van oplaadmogelijkheid (geen verspilling van batterijen)
 • Spat waterdicht

 

Minpunten:

 • Niet draadloos

Grill Wash! Hygiënisch schoon rooster

Een heerlijk avondje BBQ-en en dan het rooster schoonmaken.... Het liefst wil je lekker genieten van de BBQ met vrienden of familie en wil je jezelf niet druk maken over het reinigen van je BBQ rooster. De Grill Wash van Marber Products biedt hiervoor de uitkomst.

Als fanatiek BBQ gebruiker loop ook ik altijd aan tegen het schoonmaken van het rooster. Met de Marber Grill Wash is dit vanaf heden een fluitje van een cent! Voorheen gebruikte ik de borstel om bij een nog warme BBQ het grootste deel van het rooster schoon te maken of lag het rooster een nachtje in het gras om wat te weken. Maar nooit kreeg ik het rooster makkelijk en hygiënisch goed schoon.

Ik weet dat diverse mensen zeggen dat het rooster best een beetje vies mag zijn, het is maar een BBQ. Maar ik weet ook dat ze dit roepen omdat ze zelf het rooster ook niet volledig schoon krijgen. Zeg nou zelf, een pan in de keuken was je toch ook eerst af voordat je er je vlees in bakt.

Een tijdje geleden kwam ik in gesprek met de mensen achter de Marber Grill Wash en mocht een Grill Wash uitproberen. En ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over de Grill Wash. Het kost mij geen enkele moeite meer om mijn RVS roosters schoon te krijgen.

Wat maakt de Grill Wash nu zo bijzonder? Allereerst moet ik zeggen dat het een goede, stevige en degelijke kunststof bak is. De Grill Wash is voorzien van twee handgrepen om de bak ook makkelijk te kunnen verplaatsen. De schenktuit zorgt ervoor dat je het water makkelijk kan laten wegstromen in de wasbak en daarnaast is de Grill Wash voorzien van een  handig oogje zodat je hem kan ophangen in de schuur of je buitenkeuken.

De Grill Wash is geschikt voor roosters met een maximale diameter van 48 centimeter.

Je BBQ rooster schoon in 3 eenvoudige stappen:

Stap 1: Vul de Grill Wash met 3 liter warm water en reinigingsmiddel. Ik gebruik hiervoor een afwastablet.

Stap 2: Laat het afgekoelde rooster weken in de Grill Wash. Ik laat het rooster doorgaans een nacht weken.

Stap 3: Verwijder nog achtergebleven vuil met en borstel of (schuur)spons en schoon is je rooster.

Gooi vervolgens het water via de schenktuit weg, spoel de bak om en droog deze af. Met het handige ophang oogje hang je de Grill Wash weer op in de schuur of je buitenkeuken.

 

Pluspunten van de Grill Wash:

 • Zeer degelijke kwaliteit
 • Handig in gebruik (voorzien van 2 handgrepen)
 • Schenktuit voor makkelijk legen van de bak
 • Ophangoog voor makkelijk opbergen
 • Voorzien van 3 pootjes en daardoor stabiel

Minpuntje van de Grill Wash:

 • Niet geschikt voor roosters groter dan 48 cm

GLOBALTIC houtskool

Afgelopen week ben ik gestart met het gebruik van de houtskool van GLOBALTIC. Een nieuw merk houtskool en briketten op de Nederlandse markt. Ik kwam een tijdje geleden in contact met de mensen  van GLOBALTIC om deze houtskool en briketten te gaan proberen. Gezien het professionele restaurants houtskool is lag de verwachting uiteraard hoog.

De verpakking:

De verpakking van de houtskool ziet er goed uit en geeft duidelijk aan wat je in de zak aantreft. Het is zoals je van deze kwaliteit mag verwachten een goede stevige zak. Op de zijkanten van de zak staat in het Engels en in het Frans de nodige informatie over productiedatum, land van herkomst en hoe je de houtskool dient te gebruiken. GLOBALTIC zelf geeft aan dat ze een eigen productielijn hebben van de gebruikte zakken en dat het papier dat ervoor gebruikt wordt uit duurzame bossen afkomstig is.

Een belangrijk gegeven van de verpakking is dat deze volledig biologisch afbreekbaar is!

De houtskool:

De houtskool zelf moet er één van restaurant kwaliteit zijn. Wat opvalt bij het openen van de zak is dat er enkel grote stukken te zien zijn. Zodra je de BBQ gaat vullen kom je zeker ook kleinere stukken tegen dan dat je op de foto ziet, maar moet zeggen dat er erg weinig gruis in de zak te vinden is. Zelf zegt GLOBALTIC dat er maximaal 3% aan gruis in de zak mag zitten. Ik kan dan ook zeggen dat in de eerste 10 kilo zak die ik gebruikte er inderdaad zo weinig gruis in zat dat je de 3% niet haalt.

De houtskool wordt geproduceerd van berkenhout. Ze gebruiken hierbij de kern van de bomen, hierdoor heb je met name grote stukken houtskool om zo lang mogelijke verbranding te garanderen. Door op deze manier de houtskool te produceren heeft de kool een hoge hitte bestendigheid en blijft er daardoor weinig as over aldus GLOBALTIC. Bij de sessies die ik inmiddels heb gedaan bleef inderdaad minder as over dan bij de overige merken die ik heb gebruikt.

GLOBALTIC geeft aan dat de houtskool 3X langer meegaat dan andere houtskool. Ik heb wel de ervaring na een paar sessies dat het wat langer meegaat, maar kan nu nog niet zeggen of dat 3X langer is dan normaal. Dat moeten nog wat meer sessies uitwijzen.

Aansteken van de houtskool:

Uiteraard wil je niet dat je buren de ramen dicht moeten doen als jij je BBQ aansteekt. Er komt nog al eens wat rook vrij tijdens het aansteken van de BBQ bij de goedkopere houtskool soorten uit de bouwmarkt of supermarkt. Dat wil je uiteraard zo veel als mogelijk voorkomen.

Bij het aansteken van de GLOBALTIC houtskool komt er eigenlijk geen rook vrij. Het aansteken gaat dan ook erg makkelijk met de bekende aanmaakblokjes of wokkels. Ik zelf gebruik de looftlighter van Grill Guru om de BBQ aan te steken. Dit doe ik met name omdat het lekker snel gaat en ik zelf geen fan ben van de aanmaakblokjes.

Conclusie:

De houtskool van GLOBALTIC is voor mij een absoluut blijvertje. Ben zeer tevreden over het gebruik van de houtskool die verkrijgbaar is via onze site in zakken van 10 kilogram. Naast de houtskool heeft GLOBALTIC ook Binchotan houtskool en briketten. Deze laatste twee testen we binnenkort en de resultaten daarvan zal ik uiteraard met jullie delen via mijn blog. Abonneer je dus gerust, dit kan boven aan de pagina en dan krijg je een mailtje als er een nieuwe blog klaar staat. 

IHT-1P thermometer van INKBIRD!

Enige tijd geleden ontving ik vanuit INKBIRD Nederland de vraag of ik de IHT-1P thermometer wilde testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik had al veel gehoord over de thermometers van INKBIRD en wilde deze zeker wel testen.

Ik kreeg de thermometer die onder andere verkrijgbaar is via AMAZON binnen enkele dagen thuisgestuurd. Ik moet zeggen dat ik gelijk onder de indruk was van de verpakking. De verpakking is een degelijk doosje met op de achterkant gelijk al een aantal voordelen van de thermometer. Denk hierbij aan de garantie van 2 jaar en dat hij waterproof en oplaadbaar is. 
Bij het openen van het doosje ligt de thermometer in een mooie inleg met daaronder een kaartje met QR-code waarmee je gelijk naar de INKBIRD.com site gaat. Tevens staan hier ook de gegevens die je nodig hebt voor als er vragen zijn en dat ze op werkdagen binnen 24 uur reageren. In het doosje zit tevens een laadsnoer om de thermometer op te laden (je hebt dus geen batterijen nodig).

De digitale thermometer IHT-1P van INKBIRD is geschikt voor het meten van temperaturen van -50 tot +300 graden. Wij testen de thermometer voor onze BBQ gerechten voor de kortere BBQ sessies. De thermometer is dan ook het meest geschikt tijdens een normale BBQ sessie voor het meten van de kerntemperatuur van je vlees.

Tijdens langere BBQ sessies - low and slow - gebruiken we vaak een thermometer die de gehele sessie in het vlees steekt om ook tussentijds handelingen te verrichten. Tevens gebruiken we dan vaak een thermometer met meerdere probes om bijvoorbeeld ook de roostertemperatuur te meten.

We starten met het opladen van de thermometer. Uiteraard zit er al wel wat pit in, maar om hem uitgebreid te testen laden we de thermometer volledig op. De thermometer is voorzien van een lithium batterij die 11 uur mee kan als hij volledig is opgeladen. Bij geen gebruik zal de thermometer na 1 minuut automatisch in de energiebesparende modes overgaan. De IHT-1P thermometer van INKBIRD maakt dan ook geen gebruik van andere batterijen en is hierdoor ECO vriendelijk. Dit laatste is een absoluut pluspunt van deze thermometer!

Zodra de thermometer is opgeladen nemen we hem echt in gebruik, want meten is weten. De oer-Hollandse oranje thermometer is makkelijk in gebruik. Zodra je de thermometer opent zie je direct de digitale display oplichten en kan je duidelijk de juiste temperatuur aflezen. De tijd dat hij de juiste temperatuur afgeeft is tussen de 3 en 6 seconden en is accuraat tot ongeveer een 1/2 graad.

Indien nodig kan je de thermometer makkelijk kalibreren. In de verpakking zit een duidelijke instructie (in het Engels) hoe je dit moet doen. We hebben de thermometer gebruikt tijdens een sessie met diverse soorten spek en een sessie met gyros. Hij voldoet aan alle vooraf gestelde wensen. Je merkt direct dat het een degelijke thermometer is. Hierdoor is hij wat ons betreft is de prijs kwaliteit verhouding dan ook zeker prima te noemen.

Voor het opbergen dien je de thermometer natuurlijk wel even schoon te maken. Bij de INKBIRD IHT-1P is dit zeer eenvoudig. Dit kan gewoon onder de kraan gezien de waterbestendigheid van gradatie IPx5. Deze functie zorgt er ook voor dat hij perfect geschikt is voor het meten van vloeistoffen zoals thee, melk, badwater etc.

Opbergen kan eenvoudig. Je klapt de RVS sonde weer in en het toestel schakelt automatisch uit. Leg hem daarna weer terug in het doosje of maak gebruik van de handige magneetfunctie achter op de thermometer.

We komen dan ook tot de conclusie dat de INKBIRD IHT-1P thermometer voldoet aan alle vooraf gestelde eisen van een goede thermometer. Zeer geschikt om de temperatuur te meten van een hamburger, saté, kip etc. Belangrijkste voordelen zijn de waterdichtheid en de oplaadbare batterijen. Juist om deze laatste twee punten krijgt de INKBIRD IHT-1P thermometer 5 sterren!!!

Hieronder tref je dan ook de plus en minpunten aan van de thermometer zoals wij deze ervaren hebben.

Pluspunten:

 • Temperatuur hold functie
 • Waterbestendig IPx5
 • Oplaadbare lithium accu
 • Automatische aan/uit functie
 • Ingebouwde sterke magneet
 • 2 jaar garantie

Minpuntje:

 • Niet geschikt voor Low & Slow bbq sessie