Paul's Gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Voor het maken van  mijn content werk ik samen met de vaste partners Inkbird thermometers, Patton barbecues, Globaltic houtskool en Keurslagerij  Jan van Leeuwen.

Globaltic houtskool en briketten:

Ik gebruik houtskool van het merk Globaltic. Globaltic is leverancier van houtskool, binchotan en briketten. Sinds 2020 begeeft Globaltic zich op de Nederlandse markt.

Globaltic levert kwaliteits restaurant houtskool, de kwaliteit uit zich in een zeer lange brandtijd, zeer beperkte tot geen rookontwikkeling, geen geur en prachtige grote stukken houtskool. De meeste stukken houtskool worden gesorteerd in een afmeting van ca 80-150 mm. 100% natuurlijk. Tijdens opslag of gebruik komen geen schadelijke elementen vrij. De zak is volledig biologisch afbreekbaar en gemaakt van papier en natuurlijke lijm. 

Klik hier en bestel direct je zak houtskool zonder verzendkosten.

Keurslagerij Jan van Leeuwen

Slager is een vak. Een vak dat Keurslager Jan van Leeuwen goed verstaat. Dit vakmanschap uit zich in het assortiment ambachtelijke producten. Met de jarenlange ervaring weten ze als geen ander wat lekker eten is.

Iedere dag doen ze hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Bij Keurslager Jan van Leeuwen staat kwaliteit en klantvriendelijkheid voorop en zorgen ze dagelijks met zorg voor ons stukje vlees.

Klik hier en bezoek de site van Keurslagerij Jan van Leeuwen of breng een bezoek in winkelcentrum de Ellekoot te Veenendaal.

Thermometers van Inkbird

Een goed stuk vlees bereid je op de juiste temperatuur. Twee jaar geleden kwam ik in gesprek met de mensen van Inkbird. Met de vraag of ik de producten van Inkbird wilde gaan testen is onze samenwerking begonnen. Inmiddels zijn we diverse thermometers verder en wijk ik niet meer af van de Inkbird producten.

Klik hier om een aantal van de reviews te bekijken.

Voor de bereiding van grote stukken vlees die we low en slow bereiden gebruiken we thermometers met meerdere probes. Dit om naast de temperatuur in het vlees te meten, ook de rooster temperatuur te meten. Deze temperatuur kan afwijken van de aangegeven temperatuur die de meter in de deksel van de barbecue aangeeft.

De Grill Wash > altijd een schoon rooster!

Buiten eten en BBQ-en is het leukste wat er is. De meeste mensen BBQ-en het meest in het voorjaar en in de zomer, gezellig met vrienden en familie en lekker buiten zijn! 

Maar na de BBQ het rooster van de BBQ schoonmaken is geen feest...............

Idealiter maak je het barbecuerooster direct schoon, als het nog heet is maar dan zitten wij nog lekker na te tafelen en om 23 uur in de avond lonkt het bed…. De volgende dag is er altijd spijt…. En ik vind hygiëne superbelangrijk zeker waar het eten betreft, dus ons rooster moet echt goed schoon zijn. Tenslotte bereid je er etenswaren op en je wilt niets oplopen. Wil jij ook een Grill Wash? Klik dan hier en bestel hem direct!

Patton kamado barbecue

De drie sterren in het Patton logo staan voor “Sun, Fun & Food”, d.w.z. mooi weer, gezellige mensen en lekker eten.


Patton buitenkeukens zijn gemaakt voor liefhebbers van buiten genieten; van een heerlijk diner ‘s avonds, een lekker ontbijt of een uitgebreide lunch. 

Patton staat voor kwaliteit, innoveren, trend spotting en altijd weer de passionele drang naar verbetering en vernieuwing, of het nu gaat om betere (kook) technieken of wel aansprekende technische details als LED verlichting, dan wel Bluetooth integratie in haar modellen. 

Ik werk inmiddels twee jaar met veel plezier met de Patton kamado's en een twee gaspitten.