Check hier de ambassadeurs van Grill & Smoke by Paul

Maikel Korthout ambassadeur van Grill & Smoke by Paul

Maikel Korthout is 33 jaar jong, getrouwd en vader van twee zoons. Maikel is afgestudeerd als zelfwerkend kok. Heeft gewerkt in meerdere restaurants, in de catering, als productbereider in een snack fabriek, gewerkt in een vlees zouterij en rokerij. Nu is Maikel werkzaam als traiteur kok bij slagerij Beerens te Eindhoven. klik hier om eens een kijkje te nemen bij Slagerij Beerens. 

Uit zijn werkervaring kunnen we opmaken dat Maikel wel iets heeft met lekker eten. Ook thuis is Maikel veel met eten bezig. Buiten de bbq om is hij ook veel bezig met zuurdesem, vooral met pizza. Vandaar ook zijn andere instagram account maikelssourdoughpizza Naast de pizza's maakt hij ook brood van zuurdesem.

Maikel verwerkt ook veel overgebleven resten van de bbq in zijn pizza's. Op deze manier krijgt hij een optimale mix van hetgeen hij maakt en verwerkt. Hij maakt ook deeg producten zoals broodjes bij de bbq zelf. Ik kan je vertellen dat bijvoorbeeld zijn pretzel broodjes heerlijk zijn. De recepten zijn inmiddels ook terug te vinden op zijn website.

Maikels gereedschap

De buitenkeuken bestaat uit een XL kamado van Grillbill, een pellet smoker van Smokey Bandit en een pizzaoven op gas van Edil Planet. Voor het BBQ-en werkt hij veel met indirecte garing of de rotisserie. 

Maikel: "Mijn favoriete rubs zijn de Jalapeno Bacon, Lamb en de Cubana Beef." We zijn er trots op dat Maikel een van onze ambassadeurs is. Volg Maikel via Instagram en klik hier voor zijn BBQ pagina. 

Jeroen Kok ambassadeur van Grill & Smoke by Paul

Jeroen Kok is 32 jaar jong en sinds 3 jaar gek op BBQen. Inmiddels is Jeroen onder de naam koks_greenfire_bbq te vinden op instagram. Dankzij een vriend is hij in aanraking gekomen met het BBQen. Hij was direct verkocht, wát een leuke hobby, dit wilde hij ook! Voor zijn verjaardag kreeg Jeroen een Weber 57cm GBS cadeau.

Daarnaast heeft hij verschillende basisbenodigdheden zoals een schort, tangen, pannen en thermometer gekocht. Een prima uitrusting om als beginnende barbecuer van start te gaan. Het begon met het bereiden van grote stukken vlees, echter verveelde dit al snel wat resulteerde in dat hij op zoek ging naar meer uitdaging.

Met veel plezier ging Jeroen aan de slag met het combineren van kruiden en het eigen maken van verschillende bereidingswijzen. 

Jeroens gereedschap

Momenteel heeft hij een Big Green Egg Minimax, een Weber GBS 57 cm en een IQ Large in zijn bezit. Hiermee kan Jeroen eindeloos variëren en heerlijke maaltijden bereiden. Jeroen: "Ik blijf het leuk vinden om mezelf uit te dagen om nieuwe gerechten en kruidencombinaties te proberen. 

Wat wellicht nog een leuke aanvulling zou zijn is een Ofyr, dit is weer een hele andere manier van bereiden die ik mij nog eigen kan maken."

Jeroen maakt nu wekelijks wel een complete maaltijd, kleine hapjes of gewoon een goede snack klaar. Gelukkig valt het bij zijn familie en vrienden goed in de smaak dus gaan hij lekker door met het bereiden en experimenteren van gerechten en ingerdienten!

Jeroen: "Voor het bereiden van de gerechten gebruik ik een paar van mijn favoriete rubs van Paul en dat zijn; all-purpose-, chicken-, pulledpork-, spareribs-, italian- en de lam-rub!." We zijn er trots op dat Jeroen een van onze ambassadeurs is. Volg Jeroen via Instagram en klik hier voor zijn BBQ pagina.